sobota 25. dubna 2009

Kočičí spory a jejich řešení.


Pokud si kočky navzájem „vjedou do chlupů“ je rázem po klidu a míru.Ozývá se prskání, vrčení, sekají i ostré drápky.Rozkmotření čtvernožci dokáží pořádně pocuchat nervy majitelům.To ví asi každý,kdo se už se znesvářenými domácími mazlíčky setkal.Rázem se z milých pokojových kočiček stávají prskající naježené potvůrky.Co dělat v těchto situacích?Jak navrátit domácí harmonii?


  • Především své kočky vychovávejte.Dejte jim zřetelně najevo, že vy jste pánem v domě a že nebudete trpět jejich nesváry.Hlasitě tleskněte rukama a řekněte „NE!“Jakmile se zvířata po vaší výzvě přestanou prát, věnujte jim svou pozornost.
  • Pokud to nepomáhá, použijte k rozehnání protivníků proud vody z vodní pistole.Většina koček se po vodní sprše raději pustí.Po této zkušenosti kočkám již stačí pistolí jen pohrozit, kdykoli by se schylovalo k rvačce.
  • Pokud není voda po ruce, zkuste na kočky jednoduše hodit přikrývku.Nikdy se však nesnažte kočky odtrhnout holýma rukama, hrozí pokousání a poškrábání.Kočičí zuby dokáží prokousnout i šlachy na ruce.
  • Zkuste posypat peroucí se kočky dětským pudrem.Tato vůně některé kočky odradí od rvačky hned na počátku.
  • Pokud jste chovatel a svá zvířata nechcete kastrovat, možná nezbude nic jiného, než znesvářená a věčně se peroucí zvířata prostorově oddělit.Není to sice pro nikoho příjemné řešení, avšak velmi účinné.
  • Pokud spory vašich miláčků přetrvávají a neberou konce, je dobré uvážit, zda raději jedné z koček nenajdete nový domov.Tady snad pomohou přátelé a rodina.

Žádné komentáře:

Okomentovat