sobota 25. dubna 2009

Jaká je Vaše kočka?

Každá kočka má svou osobnost a všechny nepatří do jednoho šuplíku.Některé jsou aktivní a doslova srší energií,jiné jsou spíše plaché a klidné,některé jsou přítulné,jiné naopak nezávislé.Mezi kočičími povahami výrazně vyniká pět typů,pojďme se na ně podívat.

Manipulátor.

Manipulátor ráno stojí před svým člověkem a metodicky vyžaduje jeho pozornost.Škrábe na dveře,kouše ho do nosu nebo hlasitě mňouká-to je jen několik příkladů běžně používaných metod.Manipulátor tak dává zřetelně najevo,že má hlad nebo že si chce hrát a trénuje tak svého člověka,aby ho "na slovo" poslouchal.

Praštěná.

"Praštěná" kočka se velmi rychle rozruší a její chování je nepředvídatelné.Tomuto typu odpovídá mnoho koček,které se tak díky svému zdánlivě agresivnímu chování často dostávají do problémů.Některé běhají jako šílené po bytě,poškozují předměty,při divokých hrách nebo skáčou na svého člověka a zarývají mu drápky do kůže.Za tímto chováním se však skrývá hravost.

Zlobidlo.

kočka zlobidlo Když se do rodiny nastěhuje "zlobivá kočka",dokáže vykolejit život celé domácnosti.Převrácené koše na smetí,vyhrabané záhony,převržené vázy a ohryzané tapety zdobí její cestu domem.Některé kočky s oblibou šplhají na skříně a police a shazují dolů všechno,co cestou najdou.

Majetnická.

Toto chování je nápadné,teprve když v domácnosti žije více koček,u kočičích jedináčků se člověk těší z jejich přítulnosti.Majetnická kočka je vždycky první u misky s krmením a při každé příležitosti se tlačí do popředí.Jestliže paničce leží na klíně jiná kočka a spokojeně přede,protlačí se určitě mezi ně a začne vyžadovat hlazení.

Odmítavá.

Tato kočka si udržuje od svého člověka odstup a přijímá pozornost svým zcela zvláštním způsobem.Válí se například po zemi a doslova žadoní očima,ale jakmile ji chceme pohladit,uteče.Když člověk leží v posteli,přeběhne přes něj,ale když ji chce vzít do náruče,prudce se brání.

Žádné komentáře:

Okomentovat